C5pro – Stil, čvrstina i niska cena

Oukitel, kineski proizvođač mobilnih telefona koji je u poslednjih godinu i po dana napravio veliki proboj na evropskom tržištu, neumorno izbacuje nove modele. Na našem testu ovog puta našao se Oukitel C5 Pro, novi telefon koji pretenduje da izbriše razliku između najjeftinije „C“ klase Oukitel telefona i „K“ klase koju između ostalog krasi velika čvrstina i robusnost.

Oukitel C5 Pro je telefon sa ekranom dijagonale 5 inča i rezolucijom 720 x 1280 piksela. Osvetljenost ekrana je odlična, a on je zaštićen 2.5D kaljenim staklom koje je izuzetno otporno na udarce i lomove. Isto staklo iskorišćeno je i na Oukitel K4000 telefonu koji je postao poznat po svojoj izuzetnoj robusnosti. U stvari, prednja strana C5 Pro telefona i K4000 je gotovo identična. Razlika je samo u obliku tri touch dugmeta na dnu telefona, koji su kod C5 Pro modela dizajnirani u skladu sa Android 6.0 specifikacijom (kvadrat, kružić i trougao).

Pogled sa bočne strane donosi nam još jedan novitet kada je C klasa u pitanju – metalni (aluminijumski) okvir koji doprinosi čvrstoći telefona i čuva ga od bočnih padova. A zadnja maska predstavlja pravo malo dizajnersko remek delo. Možemo sa sigurnošću da kažemo da odavno nismo videli tako lepo dizajniranu zadnju masku, naročito u srebrnoj varijanti koju smo dobili na testu. Osim srebrne, Oukitel je napravio i belu, zlatnu i crnu varijantu zadnje maske. Pod svetlošću dolazi do prelamanja boja, tako da ova maska daje veoma prijatan vizuelni efekat. Pomenućemo još i da je Oukitel zaokružio zaštitu telefona time što se u paketu dobija i silikonska providna maska.

Telefon poseduje 2 GB RAM-a, kao i 16 GB smeštajnog prostora, što je još jedan iskorak ka „K“ klasi. Poseduje najnoviji Mediatekov čipset MT6737, koji je praktično postao standard na telefonima niže klase. Na AnTuTu benčmark testu postigao je 26962 poena, što generalno nije neki rezultat, ali je primeren klasi kojoj telefon pripada. U tom kontekstu relativno velika količina RAM-a, kao i Mali T720 GPU omogućavaju da ovaj telefon bude upotrebljiv, ne samo za telefoniranje i čitanje vesti i mailova, već i za igranje manje zahtevnih igara. Kao i svi Oukitel telefoni i Oukitel C5 Pro poseduje dual SIM slotove, a još jedna prednost u odnosu na modele C2, C3 i C4 je što ovaj model podržava i 4G mrežu.

Zadnja kamera na telefonu ima hardversku rezoluciju od 5 MP, koja je softverski interpolirana na 8 MP. Kvalitet fotografija je očekivan za ovu klasu. U uslovima dobrog osvetljenja rezultati su solidni, dok se u manje idealnim uslovima uočava pojačan nivo kolornog šuma. Naravno, to mu ne treba uzeti za zlo, jer i mnogo skuplji telefoni ne prave mnogo bolje fotografije u sličnim uslovima. Prednja, selfi kamera, ima hardversku rezoluciju od 2 MP, koja je interpolirana na 5 MP. Ona je upotrebljiva za priručne selfije i video pozive, ali nizašta više od toga.

Baterija u Oukitel C5 Pro telefon je izmenjiva i poseduje kapacitet od 2000 mAh. To je jedna od glavnih stavki po kojoj se ovaj telefon suštinski drži „C“ klase, jer je jedna od osnovnih karakteristika „K“ klase visok kapacitet baterije. Ovde možete da očekujete da će baterija izdržati jedan dan, uz prosečan nivo upotrebe.

Kada se sve uzme u obzir, treba imati na umu da je ovo predstavnik najjeftinije klase Oukitel telefona i da on u tom svetlu nudi čak i stvari koje nismo očekivali (prvenstveno mislimo na odličan dizajn i fizičku čvrstoću). Iako je ovo jedini telefon iz „C“ serije čija cena prelazi magičnu cifru od 100 € i dalje smatramo da je njegov odnos cene i kvaliteta veoma visok. Zahvaljujući veoma dopadljivom dizajnu zadnje maske, kao i izboru boja, čini nam se da je Oukitel sa ovim modelom prvenstveno ciljao na ženski deo populacije.

Vesti preuzete sa: ICTvesti.com.

Više informacija o ovom modelu možete pogledati na ovoj stranici.


Comments are disabled for this post